Pohanková kaše s jablky a kokosem – pryč s rafinovaným cukrem :)

 

Všichni víme, jak se z rafinovaného cukru blbne, je příčinou diabetu a obezity, ale stejně ho do sebe rveme ve velkém. Vědci zjistili, že je i příčinou depresí a rakovinové buňky rafinovaný cukr prostě milují. Dospělý člověk si může vybrat, co bude jíst a co ne, ale děti? Mezi naši oblíbenou snídani momentálně patří pohanková kaše s jablky, kokosem a datlovým sirupem. A chutná všem. Příprava zabere maximálně čtvrt hodiny. Propláchnutou pohanku vařím v poměru 1 díl pohanky 1,5 dílu vody 10-15 minut do hodně měkka. Mezitím si na kousky nakrájím šťavnatá a sladká jablíčka, dám je do hrnce s trochou vody, másla a skořicí. Nechávám je ve slupce, pro fajnšmekry je lepší oloupat. Dusíme do změknutí. Celou dobu přípravy voní nejen kuchyně. Vůně se line naprosto všude. Kaši s jablky smíchám, posypu kokosem a poleju datlovým sirupem. Chutná to velmi zdravě a kaše se dá jíst i zastudena. Většinou nám ale nezbyde. Dětem servíruji do stejných pohárů, do kterých dáváme zmrzlinu (tedy dávali jsme 🙂 ). Neměly ostych od začátku. Některá zdravá jídla nevypadají tak lákavě, jako ty nezdravá, na které jsou zvyklé. Nepřikládám fotku výtvoru, protože se mi nepodařil nafotit luxusně a vkusně. Připojuji fotku datlového sirupu, který asi můžete nahradit medem.IMG_2164

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *